Claudia en Marcel vinden het van belang vooraf te benoemen dat zij altijd open staan om met jou het gesprek aan te gaan of zij voor jou iets kunnen betekenen in hetgeen dat jij wil veranderen. Voel je dus altijd uitgenodigd om met hen contact op te nemen.
De realiteit is dat niet iedere organisatie elke zorgvraag aankan. Sommige cliënten hebben bijvoorbeeld intensieve of gespecialiseerde hulpverlening nodig, de expertise moet daarvoor dan beschikbaar zijn. Het is daarom van belang dat CM.begeleiding helder heeft wat zij afbakenen zodat de kwaliteit van de hulpverlening gebord blijft.
CM.begeleiding toets daarom aan de hand van onderstaande criteria of een potentiële client aangenomen kan worden als cliënt door CM.begeleiding. De relevante regel- en wetgeving wordt hierin meegenomen.
CM.begeleiding biedt in principe enkel begeleiding aan volwassenen. Bij potentiële cliënten die niet volwassen zijn, kan er overwogen worden of deze potentiële cliënt toch begeleiding kan krijgen van CM.begeleiding maar dan zoals dat heet in onderaannemerschap.
Om begeleiding van CM.begeleiding te kunnen krijgen, is het nodig dat de potentiële cliënt een beschikking heeft. Heeft deze potentiële cliënt dit nog niet dan kan deze aangevraagd worden bij de gemeente, CM.begeleiding kan helpen om de aanvraag hiervan..
Op deze website is te lezen wat de missie en visie is van CM.begeleiding. Belangrijk is dat de potentiële cliënt het hiermee eens is, zich kan vinden in deze missie en visie.
De individuele risicoanalyse wordt door CM.begeleiding ingevuld voordat een potentiële cliënt kan starten bij CM.begeleiding. Deze bestaat uit de volgende stappen:
Uitkomst groen = risico laag = geen uitsluiting
Uitkomst geel = risico gemiddeld = verder onderzoek = blijft geel dan uitsluiting overwegen
Uitkomst oranje = risico hoog = verder onderzoek = blijft oranje dan uitsluiting
Uitkomst rood = risico kritiek = verder onderzoek = blijft rood dan uitsluiting
De enige uitzondering hiervan is, wanneer een cliënt blijkt te roken. Dit is een kritiek risico. Echter heeft CM.begeleiding als beleid dat zij dit risico accepteren.
Het is belangrijk dat de potentiële cliënt commitment wat betreft het hulpverleningsproces. CM.begeleiding vindt dit een voorwaarde om het hulpverleningsproces te kunnen starten. CM.begeleiding geeft ‘vrijwillige hulpverlenging’. Het kan zijn dat een potentiële cliënt nog niet precies weet waar het probleem ligt of hoe dat om te zetten in een hulpvraag. Dat is geen probleem. Daar kan CM.begeleiding diegene bij helpen.
Net als bij de missie en visie is het belangrijk dat de potentiële cliënt zich kan vinden in de doelen die gesteld zijn voor de organisatie CM.begeleiding.
En de potentiële cliënt is in staat tot het stellen van persoonlijke doelen (met hulp van CM.begeleiding) en in staat tot groei (hoe klein dan ook)? Wanneer de doelstelling ‘behoud’ is, vervalt het criteria ‘groei’.
Essentieel is dat de potentiële cliënt het eens is met de gestelde kernwaarden door CM.begeleiding.
Het werkgebied van CM.begeleiding bestaat uit GR Peelgemeenten en 40 minuten rijden vanaf Liessel. Overleg hierover is mogelijk.
Wanneer potentiële cliënten of cliënten waarmee een hulpverleningsproces reeds gestart is niet voldoen aan de bovenstaande criteria dan wordt dit besproken met de cliënt en de WMO-consulent. Er wordt onderzocht of de cliënt toch kan gaan voldoen aan de gestelde criteria, mocht dit niet het geval zijn dan zal CM.begeleiding met de (potentiële) cliënt en de WMO-consulent zoeken naar een hulpverleningsorganisatie en/of een behandelaar waar de betreffende cliënt passende hulpverlening kan ontvangen en wordt daarnaar doorverwezen.